NederlandsDeutschEnglish
Zeilen met de Vrijheid en de Alexandra 
IMG_3794.jpg foto-18.jpg P1010096.jpg 170_7071.jpg

Begin zo goed mogelijk!

U wilt natuurlijk zo goed mogelijk voorbereid aan uw zeilreis beginnen, want dan pas kunt u goed en ontspannen van uw zeiltocht genieten. Op deze pagina vindt u enkele tips zodat u aan boord niet voor verrassingen komt te staan.

Een aantal zaken zijn echt essentieel. Vergeet bijvoorbeeld niet regenkleding en warme kleren mee te nemen en eventueel laarzen. Dit laatste is handig voor regenwater, opspattend water op het voordek en bij het Wadlopen. Maar ook de warme kleding is noodzakelijk, vaak wordt een tochtje op het water als fris ervaren, zelfs in het midden van de zomer!

Verder is zonnebrandcrème uiteraard belangrijk, want op het water is de impact van de zon een stuk groter (de reflectie van het water zorgt voor extra zonnekracht, u kunt dit vergelijken met sneeuw op de wintersport). Bovendien waait het harder dan in een beschutte omgeving aan land en door de koele wind merkt u veel minder van de kracht van de zon en de mate waarin uw huid hierop reageert.

In de praktijk blijken slechts weinig mensen last te hebben van zeeziekte. Als u goed slaapt, goed ontbijt en tijdens een heftigere tocht naar de horizon kijkt of meehelpt met zeilen (kortom, als u afleiding zoekt) gaat het eigenlijk altijd goed. Verder is natuurlijk een vereiste dat u enigszins verstandig met alcohol omgaat. Bent u echter toch bang om zeeziek te worden, neem dan antizeeziekte tabletten mee.

De beste zeilreis begint met een goede voorbereiding... neem er dus de tijd voor!

Informatie

Vrijheid op TV!

Vrijheid was de ster in het jeugdprogramma Huisje Boompje Beestje.

[meer]

contact

Wadcharter
T:(+31) (0)6 51 586 008
T:(+31) (0)6 13 509 847
info@wadcharter.nl
rianne@wadcharter.nl